Črna kronika

Zdravstveno stanje obtoženega za umor partnerke bo preučila še komisija

M.J.
26. 8. 2015, 13.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Na mariborskem okrožnem sodišču se je danes nadaljevalo sojenje 25-letnemu Alenu Mihaliču, ki naj bi lani v Mariboru na krut način umoril svojo štiri leta starejšo partnerico. Sodni senat je ponovno zaslišal oba izvedenca, a očitno nista dala jasnega odgovora glede zdravstvenega stanja obtoženega, saj bo o tem presojala še izvedenska komisija.

Arhiv Svet24

Kot izhaja iz obtožnice, naj bi Mihalič 29. oktobra lani do smrti zabodel 29-letno Anjo Jug, s katero sta živela skupaj v stanovanjski hiši v Mariboru, v kateri je bila umorjena. Po ugotovitvah kriminalistov naj bi bil vzrok za kruto dejanje ljubosumje.

Žrtev je zaradi več vbodnih ran in vreznin umrla na kraju dejanja. Obtoženi je pobegnil, a so ga policisti še isti dan prijeli, nato pa je pristal na forenzičnem oddelku mariborske psihiatrije. Tam je nekaj dni pozneje zakrivil poskus uboja nad enim od bolnikov, zato je sodišče obe zadevi združilo v en postopek.

Na sojenju ugotavljajo predvsem, koliko je bil obtoženi v času krutih dejanj prišteven. Doslej sta sodnemu senatu pod vodstvom Andreje Lukeš podala svojo oceno že dva izvedenca psihiatrične stroke, ki sta bila danes ponovno vabljena na sodišče. Kaj točno sta povedala, ni znano, saj sta pričala za zaprtimi vrati.

Očitno se njuni pogledi razhajajo, saj se je sodišče po besedah Lukeševe odločilo, da zdravstveno stanje obtoženega Mihaliča preuči še tričlanska komisija za izvedenska mnenja pri mariborski medicinski fakulteti. Sojenje se bo nadaljevalo 5. oktobra.

Tožilka Ivanka Slana je Mihaliču na predobravnavnem naroku v zameno za priznanje umora in poskusa uboja ponudila 30 let zapora. Mihalič se skupaj z zagovornikom Francijem Šoštaričem za priznanje ni odločil. Po navedbah odvetnika se je obtoženi v preteklosti zdravil zaradi psihiatričnih težav in blodenj.