Črna kronika

Slovenca v Veliki Britaniji zaprli zaradi greha, vrednega 8 milijonov evrov

R.T.
26. 8. 2015, 14.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Dimitrij Špelič (58) je aprila letos skušal s 45 kilogrami heroina v Doverju vstopiti v Veliko Britanijo. Drogo so odkrili cariniki, ki so preiskali njegov tovornjak.

Twitter

Heroin, ki ga je Dimitrij Špelič tihotapil v svojem vozilu, je bil vreden slabih osem milijonov evrov. Droga je bil zapakirana v pakete, na katerih je bil odtisnjen emblem avtomobilske znamke Rolly Royce. Cariniki so pakete odkrili pod leseno ploščo, na katero so bile naložene prazne palete.

Twitter

Špelič ob aretaciji menda ni bil najbolj zgovoren, priznal je le, da je na tihotapljenje droge pristal zaradi finančnih težav. 

Špeliča, očeta enega otroka, so britanski cariniki ustavili, ker so sumili, da je bila dokumentacija njegovega potovanja iz Nemčije ponarejena. Skupno so odkrili 50 paketov, v kateri je bil med 56- in 67-odstotno čist heroin.

Špelič je opravil vsaj osem poti v in iz Velike Britanije, preden so ga aretirali, vendar pa britansko tožilstvo ne ve, če so bile droge vsakič v igri. Špelič ob aretaciji menda ni bil najbolj zgovoren, priznal je le, da je na tihotapljenje droge pristal zaradi finančnih težav.

Twitter

Krivdo je priznal – za rešetkami bo preživel 15 let.