Slovenija

Obrambno ministrstvo prejelo sumljivo pisemsko pošiljko

STA
8. 7. 2015, 10.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Na ministrstvu za obrambo so v torek prejeli sumljivo pošiljko iz Nemčije. Kot so danes za STA potrdili na ministrstvu za obrambo, so posredovali ljubljanski gasilci, ki so pošiljko prevzeli, jo pregledali skupaj s policisti in jo predali pristojnim službam v analizo. Ta je pokazala, da vsebina ni bila nevarna.

Arhiv Svet24

V torek popoldne je v glavno pisarno ministrstva za obrambo prispela pisemska pošiljka, napisana v nemškem jeziku. V pošiljki, ki je bila oddana v Nemčiji, sta bila zavojček z neznano belo snovjo v obliki tablet in zavojček s podatkovnim nosilcem, najbrž usb ključkom, zato so pristojni pošiljko označili kot sumljivo in obvestili pristojne službe.

Analiza je kasneje pokazala, da gre za navadne tablete, ki vsebujejo paracetamol. Pismo v nemškem jeziku, ki je bilo priloženo, pa bo prebral prevajalec, pregledal se bo tudi nosilec oz. usb ključek, so napovedali na ministrstvu.

V zadnjem času je bilo na več naslovov poslanih kar nekaj sumljivih pošiljk. Med drugim so pisma s sumljivo vsebino konec aprila prejeli na vladi, v uradu predsednika republike, DZ, na dveh ministrstvih ter na ljubljanski in koprski občini, a so se vse pošiljke izkazale za nenevarne.

Nazadnje je serijo sumljivih pošiljk sredi junija prejelo več uradnih institucij in organizacij, med drugim tudi ustavno sodišče, Zveza potrošnikov Slovenije in ena izmed primorskih fakultet. Tudi te pošiljke niso bile nevarne, v pošiljkah na ustavnem sodišču in ministrstvu za finance pa je šlo za iztrebke.