Slovenija

MZZ: Tunizijo bo v nedeljo predčasno zapustilo 11 Slovencev

STA
27. 6. 2015, 16.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Tunizijsko letoviško mesto Sousse, ki je bilo v petek tarča terorističnega napada, bo v nedeljo zjutraj zapustilo enajst slovenskih državljanov, so danes za STA potrdili na zunanjem ministrstvu. Gre za 11 od skupno 14 Slovencev, ki so nastanjeni v hotelu blizu tistega, ki je bil tarča napada. Trije bodo ostali v Tuniziji.

Arhiv Svet24

Po podatkih ministrstva je sicer v Tuniziji še približno 90 slovenskih državljanov, ki niso izrazili želje po vrnitvi in nadaljujejo svoje počitnice.

Miha Menegalija iz turistične agencije Oasistours je pred tem za STA povedal, da se od 148 njihovih gostov, ki so bili nastanjeni v tunizijskem letoviškem mestu, 18 želi predčasno vrniti. Na MZZ so pojasnili, da gre za 11 slovenskih in sedem hrvaških državljanov.

Menegalija je še pojasnil, da bodo v nedeljo zjutraj z letalom poleteli na letališče v Benetkah, stroške za njihovo vrnitev pa bo krila agencija Oasistours. Predstavniki agencije so sicer ves čas v stiku z ministrstvom za zunanje zadeve.

Hotel Imperial Merhaba v tunizijskem kraju Sousse je bil v petek tarča terorističnega napada, ki je po zadnjih podatkih zahteval najmanj 38 življenj, večinoma Britancev. V omenjenem hotelu ni bilo slovenskih državljanov, jih je pa bilo 14 nastanjenih v hotelu v neposredni bližini, oddaljenem približno 400 metrov.