Slovenija

Množično nedeljsko druženje posvojenih hrtov

Tilen Pajek
17. 6. 2015, 20.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Nedeljsko sonce so v društvu Hrtji svet Slovenije izkoristili za skupno srečanje hrtov. Na zelenici je bilo dovolj prostora za pasje radosti.

Hrtji svet Slovenije

V društvu so prepričani, da je bila pretekla nedelja njihov praznik. Na zelenem poligonu so se zbrali številni hrti z vseh koncev, tudi bivši varovanci društva. »Družili smo se s prav posebnimi hrtjimi posvojenci, ki so nedavno potrebovali našo pomoč, brez solz sreče tudi tokrat ni šlo,« povedo organizatorji.

Hrtji svet Slovenije

Druženje je minilo aktivno, saj so pripravili pester program, poskrbeli pa so tudi za nekaj informiranja o delu in prihodnjih načrtih društva. »Dobili smo hrta z najdaljšim repom in nosom, odlikovanje za pogum je seveda prejela Princeska. No ja, največji zaspanec bo svojo nagrado prejel, čim se zbudi. Soglasno pa smo ugotovili, da se nagrade za najbolj scrkljanega hrta ali za posvojitelja, ki svojega ljubljenčka najbolj razvaja, ne da podeliti, zato to priznanje kolektivno podarjamo vsem! Psi so čudoviti, končno živijo pravo življenje, in pogled na to množico zadovoljnih in povezanih družin je neprecenljiv,« so ponosni v društvu.

Hrtji svet Slovenije

Veliko pozornosti pa so namenili tudi bodočim posvojiteljem, ki imajo hrta rezerviranega in na dejanski prihod varovanca šele čakajo. Hrti so sicer zelo športni psi, zato so na poligonu dokazali, da zanje ni nepremagljivih ovir. Prav vsem hrtjim prijateljem se zahvaljujejo za darežljivost, v dobrodelni licitaciji se je že do zdaj zbralo veliko sredstev: »Del bomo namenili nadaljevanju oskrbe male Arabelle, ostalo pa smo se odločili porabiti na Irskem, za odkup in namestitev vsaj enega greyhounda, ki bi ga drugače čakala usmrtitev,« zaključijo organizatorji srečanja.

Hrtji svet Slovenije