Črna kronika

Pomagala je, da bi umorila moža

uk
17. 6. 2015, 17.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Policija še zmeraj išče pobegla morilca, ki sta zbežala iz zapora. Na plan pa prihajajo nove podrobnosti.

Joyce Mitchell naj bi po prvih informacijah pomagala pobeglima morilcema, tako da jima je pustila avtomobil in jima dala orodje, s pomočjo katerega sta zbežala. David Sweat in Richard Matt sta bila v zaporu Clinton zaradi umorov.

S pomočjo orodja, ki jima ga je prinesla Joyce, sta v steno izrezala luknjo in nato zbežala skozi sistem cevi. Na prostost sta prišla skozi kanalizacijo. Po prvih informacijah naj bi David in Richard nesrečno Joyce zmanipulirala, zdaj pa je vse več dokazov, da učiteljica šiviljstva v zaporu le ni bila tako nedolžna. Večkrat naj bi imela spolne odnose, tako z Davidom kot z Richardom. A glavni razlog, zakaj naj bi jima pomagala zbežati, je, da je želela, da bi ubežnika umorila njenega moža. Joyce naj bi celo sama odpeljala ubežnika proti Kanadi, potem ko bi ubila njenega partnerja, a si je nato premislila. Razlog, zakaj, za zdaj ni znan, a najverjetneje se je celotnega načrta preprosto ustrašila.

Trenutno najbolj popularna ubežnika v ZDA sta po mnenju policije najverjetneje še zmeraj nekje v okolici zapora, saj ni bilo ukradeno nobeno vozilo, s katerim bi lahko zbežala, recimo v Kanado ali Mehiko. Naj spomnimo. David Sweat (35) je bil v zaporu zaradi umora šerifovega namestnika, ki ga je ustrelil več kot desetkrat. Richard Matt (48) pa je ugrabil, mučil in umoril svojega bivšega šefa. Policija ubežnika išče že deset dni, a so prepričani, da bosta kmalu spet za zapahi. Podobno pa skoraj zagotovo čaka tudi Joyce.