Slovenija

Janković: Gre za neodgovorno dejanje posameznikov, ki jim je očitno dolgčas

STA
29. 4. 2015, 16.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Pri pošiljki s sumljivo vsebino, ki so jo zjutraj prejeli na mestni občini, gre za neodgovorno dejanje posameznikov, ki jim je očitno dolgčas in ne znajo drugega narediti, kot to, kar so naredili, je v izjavi medijem ocenil ljubljanski župan Zoran Janković. Dejal je, da njemu osebno ni grozil nihče, in poudaril, da se v Ljubljani počuti varnega.

Grega Wernig/KMA

"A storilci se morajo zavedati, da tudi, če imajo kaj proti politikom, te sumljive pošiljke dobijo zaposleni v glavnih pisarnah. To so ljudje, ki odgovorno opravljajo svoje delo. Ne vem, kaj ti ljudje s tem dosežejo," se sprašuje Janković. Hkrati se je zahvalil gasilcem in policistom za korektnost.

Kot je pojasnil, je bila v stiku s sumljivo pošiljko samo ena oseba. Po mnenju župana je pomembno, da ta sumljiva pošta ni šla naprej in je ostala v glavni pisarni mestne občine. Spomnil je, da pri tovrstnih dejanjih nastajajo stroški in ne razume, zakaj se dela taka škoda tudi sicer po Ljubljani, denimo razbijanje stekla na Mesarskem mostu in drugje. Takim ljudem bi Janković dejal, da naj gredo na Golovec ali Rožnik in pomagajo pospravljati drevesa po žledu.

Kljub vsemu se Janković v Ljubljani počuti varno. "Slovenija je uradno četrta najbolj varna država in takšne stvari ne povzročajo nobenega nemira pri meni. Počutim se popolnoma varnega in to isto razlagam turistom, da so v čisti, zeleni in varni Ljubljani. Takšni dogodki ne vplivajo na moje počutje," je povedal.

Pisemske pošiljke s sumljivo vsebino so danes prejeli na vladi, v uradu predsednika republike, DZ, na ministrstvih za finance in za delo ter na ljubljanski občini. Sumljivo pošiljko so prejeli tudi na koprski občini, prav tako jo je prejel občan, ki jo je odnesel na policijsko postajo Moste.