Slovenija

Danes Cerarjev predlog za novega ministra ali ministrico za izobraževanje

STA/J.P.
28. 4. 2015, 09.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Premier in predsednik SMC Miro Cerar bo javnosti predvidoma danes sporočil odločitev o izboru kandidata ali kandidatke za ministra oz. ministrico za izobraževanje, znanost in šport. Neuradno se kot favoritinjo omenja profesorico Majo Makovec Brenčič. Cerar naj bi predlog v DZ poslal te dni, skupaj s kandidaturo Andreje Katič za obrambno ministrico.

sta

Zaslišanji ministrskih kandidatov pred pristojnima delovnima telesoma DZ je pričakovati po prvomajskih praznikih. Vsak kandidat za ministra se namreč po poslovniku DZ delovnemu telesu predstavi in odgovarja na vprašanja najprej tri dni in najpozneje sedem dni po vložitvi predloga kandidatur.

Izredna seja DZ, na kateri bodo poslanci odločali tudi o ministrskih kandidatih, naj bi bila neuradno 13. maja.

Poslanka SD Andreja Katič bo predvidoma na čelu ministrstva za obrambo nasledila Janka Vebra, ki ga je DZ pred nekaj tedni razrešil na predlog premierja Mira Cerarja.

Cerar pa je novo silo na čelu ministrstva za izobraževanje iskal po tistem, ko je Klavdija Markež le nekaj dni po prevzemu poslov odstopila s funkcije ministrice zaradi očitkov o plagiatorstvu svoje magistrske naloge.