Slovenija

Delnice Telekoma navzdol za skoraj 10 odstotkov

M.J.
14. 4. 2015, 12.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Cena delnice Telekoma Slovenije se je dan po informaciji, da je za večinski delež družbe prispela le ena zavezujoča ponudba, občutno pocenila. Trenutno se Telekomove delnice na Ljubljanski borzi gibljejo 9,22 odstotka nižje kot v ponedeljek, cena delnica tako znaša 116 evrov.

STA

Slovenski državni holding je do ponedeljkovega izteka roka prejel le eno zavezujočo ponudbo za skoraj 73-odstotni državni delež v Telekomu Slovenije. Po neuradnih informacijah jo je oddal le britanski investicijski sklad Cinven. Do zadnjega se je sicer kot drugi najresnejši kandidat omenjal tudi nemški telekomunikacijski velikan Deutsche Telekom.

Dejstvo, da je prispela le ena ponudba, so analitiki označili za veliko razočaranje. Zdaj se ugiba, kolikšna je višina ponudbe, saj je od tega močno odvisna tudi usoda že tretjega poskusa privatizacije Telekoma Slovenije.

Po pisanju časnika Finance se špekulira o ceni med 105 in 115 evri na delnico. "Ni znano, ali je ponujena cena pred izločitvijo tožb ali ne, če je treba še izločiti tožbe, potem ni nobene možnosti za sklenitev transakcije. Če je drugače, potem je še možnost za pogajanja. A sogovorniki so skeptični," so zapisali v poslovnem časniku.

Telekom Slovenije je sicer prav v ponedeljek objavil sklic skupščine, na kateri naj bi 15. maja odločali tudi o izplačilu dividend. Predlagana je dividenda v višini 10 evrov bruto na delnico oziroma skupno 65 milijonov evrov.