Slovenija

Tako premier Cerar plačuje usluge Kacinu

Simon Rosc
16. 2. 2015, 07.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Naše razkritje s konca januarja dobiva realna tla pod nogami. Kot vse kaže, je imenovanje Kacina na mesto veleposlanika v zvezi Nato vse bližje.

Tridesetega januarja smo prvi razkrili, da se Jelku Kacinu obeta nadvse udobna služba. Po naših informacijah, ki smo jih obelodanili takrat in so se, kot vse kaže, izkazale za točne, bo karierni slovenski politik zdaj postal veleposlanik v zvezi Nato v Bruslju.

Prav to pa je razlog, da je završalo med slovenskimi diplomati. Po njihovem mnenju naj bi bilo imenovanje Kacina na to mesto samo dokaz, da veleposlaniška mesta še naprej ostajajo politični plen. In zakaj politični plen? Znano je, da se trenutna slovenska vlada precej vtika v imenovanja na različnih področjih, precej bolj, kot so to počele zadnje slovenske vlade. Imenovanje Kacina na ta dragoceni politični položaj naj bi bilo Cerarjevo plačilo za vse pretekle Kacinove usluge.

Tudi sicer bi težko rekli, da je Kacin po dveh mandatih v evropskem parlamentu na robu preživetja, a očitno mu bo 7150 evrov bruto plače, kolikor prejme veleposlanik zveze Nato v Bruslju, dobro delo. A ne glejmo enostransko. Za kaj je zaslužen in kdo mu lahko prekriža načrte, preberite v današnji izdaji časopisa Svet24!