Slovenija

V petek bo objavljen nov, ponovljeni razpis za generalnega direktorja ZZZS

STA / T.C.
3. 2. 2015, 16.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Upravni odbor Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je na današnji seji sklenil, da bodo v petek v Uradnem listu RS in časniku Delo objavili razpis za generalnega direktorja ZZZS. Gre za ponovljeni razpis, saj ob prejšnjem nihče od kandidatov na upravnem odboru ni prejel dovolj glasov, zato so sklenili ponoviti razpis.

ZZZS

Upravni odbor ZZZS je na seji 15. januarja opravil razgovore s štirimi kandidati za generalnega direktorja ZZZS. Ker noben kandidat ni prejel večine glasov navzočih članov upravnega odbora, so sklenili, da ponovijo razpisni postopek za imenovanje generalnega direktorja.

Na razpis so se takrat prijavili generalni direktor ZZZS Samo Fakin, ki mu štiriletni mandat poteče 15. maja, zdravnik koncesionar iz Juršincev Miro Lasbaher, direktor področja financ in računovodstva na ZZZS Janko Štok iz Ljubljane in nekdanji državni sekretar na notranjem ministrstvu Zvonko Zinrajh.

Fakin je proti koncu januarja dejal, da se še ni dokončno odločil, ali se bo prijavil na ponovljen razpis, se pa k temu nagiba. Dejal je, da mora pred tem ponovno preveriti podporo v skupščini ZZZS.

Arhiv Svet24