Slovenija

Različni odzivi na imenovanje podžupanje

Gabrijel Toplak
3. 12. 2014, 20.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Župan Andrej Fištravec je zadovoljen z izbiro, medtem ko je na družbenih omrežjih moč prebrali različne poglede, tudi zakaj izbira naj ne bi bila prava.

Facebook

Nedavno imenovanje namestnice direktorja za področje zdravstvene nege in oskrbe Doma Danice Vogrinec Jelke Černivec za mariborsko podžupanjo je tudi na družbenem omrežju Facebook sprožilo različne odzive.

Facebook

Ob čestitkah se je o njenem imenovanju kot prvi razpisal župan dr. Andrej Fištravec, ki je, kot utemeljitev za svojo odločitev, na svojem profilu tudi zapisal: »Verjamem, da njen prihod v najožjo ekipo pomeni veliko okrepitev, ki prinaša dobrega sogovornika na področju družbenih dejavnosti.« A bolj kot županovo zaupanje je pozornost pritegnil zapis na profilu AntiFištravec, kjer imenovanje sicer nekoliko obsojajo, a dodajajo, da jih ne preseneča.

Med drugim pišejo: »Sodelavci FB profila AntiFištravec smo septembra prejeli več opozoril o nenavadnem početju županove osebne asistentke in njenem konstantnem zapuščanju delovnega prostora v tistem prvem nadstropju! Boste rekli, da je delo županove osebne asistentke take narave, da zahteva veliko terenskega dela. In če je župan take sorte, da raje pozira pred gradom, kjer ima volilno pisarno in kjer ima (začasni) sedež njegov štab, potem je taka najbrž tudi njegova osebna asistentka, huh! No, zdaj pa k temu dodajte še srhljivo 'naključje' (…), za katero so vedeli vsi kandidati vseh strank in list na minulih lokalnih volitvah: avtobusi, polni upokojencev, ki so slednje pripeljali na mini plato med I. gimnazijo in gradom, priljubljeno postajo vseh turističnih avtobusov v našem mestu! A ker tam tudi ni več kina, pa je tam prostor, kjer je moč oddati glas na predčasnih volitvah. Volišče, torej!«