Slovenija

FOTO: Ljubljano so razsvetlile praznične luči

STA/J.P.
3. 12. 2014, 18.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V prestolnici so danes slavnostno prižgali praznično okrasitev. Zasvetilo je okoli 40 kilometrov svetlobnih verig, luči pa so prižgali tudi na 15-metrski smreki na Prešernovem trgu.

Grega Wernig/KMA

V Ljubljani so praznično okrasitev v središču mesta danes prižgali v okviru prireditve Začetek prešernosti ob 17.15 na Prešernovem trgu. Praznične luči so tudi letos postavljene po zamisli slikarja Zmaga Modica, predstavljajo pa vesoljske igrače.

Po prižigu praznične osvetlitve je ljubljanski župan Zoran Janković skupaj z namestnicama zagrebškega župana Sandro Švaljek in Vesno Kusin prižgal še lučke na devetmetrski jelki na ploščadi pri Figovcu, ki jo je Ljubljani v znak prijateljstva podaril Zagreb. Jelko so okrasili z lectarji v božičnih kroglah ter lesenimi otroškimi igračami z območja hrvaškega Zagorja.

Danes se je na Bregu, Cankarjevem nabrežju ter na Kongresnem in Prešernovem trgu začel tudi praznični sejem, na zadnji lokaciji pa še Miklavžev sejem. Na Pogačarjevem trgu praznični sejem že poteka, zaključil pa se bo 31. decembra. Na ostalih lokacijah se bo sejem končal 1. januarja.

Več fotografij vas čaka v spodnji galeriji.