Slovenija

HSE z vrha Teša odstavil Dermola

STA/J.P.
3. 11. 2014, 14.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Holding Slovenske elektrarne (HSE) je danes z mesta direktorja Termoelektrarne Šoštanj (Teš) odpoklical Petra Dermola, in sicer zaradi ugotovljenih hujših kršitev delovnih obveznosti pri oddaji poslov in naročanju storitev. Za začasnega direktorja je z današnjim dnem imenoval Matjaža Eberlinca.

STA

Kot so sporočili iz HSE, bo holding Dermolu, ki je bil na vrhu Teša od 8. maja lani, pogodbo odpovedal iz razloga nesposobnosti.

Eberlinc ima večletne izkušnje na področju energetike, že vrsto let aktivno sodeluje tudi pri projektu gradnje šestega bloka in je z njim kot predsednik odbora za aktivni nadzor naložbe v Tešu 6 dobro seznanjen.

"Ker pa je bil Peter Dermol s funkcije direktorja Teša razrešen zaradi ugotovljenih hujših kršitev pogodbe o zaposlitvi, se bo skladno z določbami zakona o delovnih razmerjih proti njemu začel tudi postopek izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi," so poudarili.

Tako je z današnjim dnem začasni direktor Teša postal Eberlinc, in sicer za obdobje šestih mesecev. Eberlinc ima večletne izkušnje na področju energetike, že vrsto let aktivno sodeluje tudi pri projektu gradnje šestega bloka in je z njim kot predsednik odbora za aktivni nadzor naložbe v Tešu 6 dobro seznanjen.

"Njegov glavni cilj bo odprava ugotovljenih nepravilnosti pri tem projektu ter zagotovitev uspešnega in učinkovitega vodenja tako tega projekta kot družbe Teš kot celote," so še navedli v HSE.