Slovenija

Cerar zadovoljen s prometnim resorjem za Bulčevo

STA/J.P.
15. 10. 2014, 19.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Premier Miro Cerar je danes z zadovoljstvom pozdravil odločitev predsednika prihodnje Evropske komisije Jean-Clauda Junckerja, da za novo slovensko kandidatko za evropsko komisarko imenuje Violeto Bulc in ji dodeli resor prometa. Kot je poudaril, postaja namreč področje prometa "nedvomno eno najpomembnejših" v EU.

STA/Mediaspeed

"Področje prometa postaja nedvomno eno najpomembnejših v Evropski uniji, predvsem v luči prizadevanj za okrepitev konkurenčnosti in potencialov za gospodarsko rast in nova delovna mesta," je v odzivu na novico iz Bruslja ocenil Cerar.

Kot je še ocenil, prometni resor postaja eden od "vlečnih konjev" za izhod iz krize EU.

Podatek, da je za investicije v prometno infrastrukturo v novem sedemletnem proračunu EU dodeljenih kar trikrat več sredstev kot v minuli finančni perspektivi, namesto osmih skoraj 24 milijard evrov, je po ocenah Cerarja "dovolj zgovoren" in "jasen signal", da so prav te investicije lahko odločilen dejavnik za oživitev evropskega gospodarstva in ustvarjanje novih delovnih mest.

Kot je še ocenil, prometni resor postaja eden od "vlečnih konjev" za izhod iz krize EU, "nič ni čudnega, da gre za eno od področij, za katerega so običajno zainteresirane velike članice". V zadnjih 20 letih so komisarji za to področje prihajali iz Španije, Velike Britanije, Francije, Italije in Estonije, so spomnili v kabinetu premiera.

Bulčeva "bo prevzela zelo zahtevno in pomembno področje dela Evropske komisije, pomembno tako za celotno EU kot tudi našo državo, v kateri se nahaja eno pomembnejših evropskih prometnih vozlišč, česar doslej nismo izkoriščali v zadostni meri," je še zaključil premier.