Črna kronika

Zbežal s psihiatrije

(uk)
15. 10. 2014, 18.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Iz psihiatrične bolnišnice Vrapče je pobegnil Darko Zadro, ki je leta 2011 pod vplivom kokaina s strelom v glavo umoril 32-letnega Jakša Denicha.

Youtube

Darko, zagrebški odvetnik, je bil leta 2012 obsojen na šestmesečno zdravljenje v psihiatrični bolnišnici, saj so strokovnjaki ugotovili, da pri umoru Jakše ni bil priseben. Bil je namreč pod vplivom kokaina in psihiater je ocenil, da je bil v kokainski psihozi. Sodnik mu je zato prisodil psihiatrično pomoč. Ta naj bi trajala šest mesecev, po tem pa bi moral Darko na ponovno psihiatrično oceno. Darko je pod vplivom kokaina odšel v stavnico na Trakošćanski ulici v Zagrebu in s pištolo brez povoda ustrelil Jakšo v glavo.

Slednji je v stavnici izpolnjeval listek in je na mestu umrl. Policija je po umoru preiskala Darkovo stanovanje in našla 3,27 grama kokaina. To pa ni bil prvi primer Darkovih težav. Leta 2008 je Darka ustrelil bivši klient Vincetić, ki ga je Darko zastopal v primeru ropa Slavonske banke v Vinkovcih. Po navedbah policije naj bi Vicentić od Darka zahteval, da zanj kupi kilogram kokaina, ker Darko tega ni želel storiti, je ta potegnil pištolo, med prerivanjem pa se je sprožila. Leta 2009 se je Darko pognal skozi okno svojega stanovanja in si zlomil levo nogo. Pred tem je trdil, da ni nor, ampak da sta za vse njegove težave kriva Mesić in Sanader. Odpeljali so ga v bolnišnico, v njegovem stanovanju pa je policija našla dva kilograma kokaina.