Slovenija

Slovenci odhajajo v vojno v Siriji

STA
25. 9. 2014, 20.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Pri bošnjaškem imamu Bilalu Bosniću, ki naj bi rekrutiral borce za teroristično skupino Islamska država (IS) v Siriji in Iraku, so bili ob dveh Slovencih, o katerih so mediji že poročali, še najmanj trije slovenski državljani, je danes za Planet TV povedal novinar iz BiH ob sklicevanju na policijske in obveščevalne vire v BiH.

SAFF.ba
Kot je za Planet TV povedal bošnjaški urednik in novinar Federalne TV Avdo Avdić, so bili na Bosnićevem posestvu v kraju Bužim v okolici Bihaća ob Roku Žavbiju in Boštjanu Skubicu, ki sta že bila v Siriji, še Jure Korelec, Rok Šogorič in Matevž Cvetković.

Bili naj bi tudi pod nadzorom Bosnića, ki je bil sicer v začetku septembra v BiH aretiran v protiteroristični operaciji Damask. Pomembno vlogo pri rekrutiranju borcev za IS v Sloveniji naj bi imel tudi Senad Čelaković, ki je pogosto obiskoval Slovenijo, je še povedal bošnjaški novinar. Čelaković naj bi se sicer aretaciji v operaciji Damask izognil.

Čelakoviću pa naj bi bil nadrejen Nusret Imamović, ki naj bi bil zadolžen za to, da določi, kdo se bo boril v kateri enoti v silah IS v Siriji oz. v Iraku. Kot je še povedal bošnjaški novinar, ga je ameriški State Department ravno danes uvrstil na črni seznam najbolj nevarnih teroristov na območju Evrope.