Slovenija

Grozila je, da se bo zažgala

G.Z.
25. 9. 2014, 19.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Triinšestdesetletna Dubravka Jasika, ki trdi, da je žrtev prevare, je v torek v znak protesta pred uradom za preprečevanje korupcije v Zagrebu grozila, da se bo zažgala.

Zagrebška policija je v torek aretirala Dubravko Jasika, ki se je 90 dni po tem, ko so jo deložirali iz hiše v Sv. Filipu i Jakovu, v znak protesta želela zažgati pred stavbo Urada za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala (USKOK) v Gajevi ulici. Vidno pretresena ženska je v središču prestolnice v rokah držala vžigalice in kanto bencina ter kričala: »Javno se bom zažgala, če mi nekdo iz ministrstva za pravosodje ali Uskoka končno ne bo prisluhnil. Sem žrtev prevare in že pred dvema tednoma sem se obrnila na vas po pomoč. Do zdaj nisem dobila odgovora, čeprav sem žrtev velike goljufije.«

Nekdanji lastnik ji je obljubil, da bo s podpisom kupoprodajne pogodbe postala lastnica stanovanja in bo lahko begunce izselila. 

Dubravka Jasika je med vojno zamenjala hišo v Banjaluki za hišo v Sv. Filipu i Jakovu, a se v njo ni mogla vseliti, saj so v njej takrat bivali begunci, ki pa se niso želeli izseliti. Nekdanji lastnik ji je obljubil, da bo s podpisom kupoprodajne pogodbe postala lastnica stanovanja in bo lahko begunce izselila. Pogodba se je pozneje izkazala za lažno in brez pravne vrednosti, Dubravka pa je ostala brez lastništva.