Slovenija

Najemna pogodba za ŠC Pohorje padla v vodo

G.G./STA
26. 8. 2014, 20.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Poslovodstvo mariborske družbe Nipa je brez dogovora zaključilo pogajanja z DUTB za najem dela infrastrukture Športnega centra Pohorje. Kljub pred tedni podpisani predpogodbi in nakazani ari je namreč ugotovilo, da pogoji za sklenitev pogodbe o najemu niso izpolnjeni, je sporočil direktor Nipe Iztok Fras.

ŠC Pohorje
Od najemne pogodbe s tem hčerinskim podjetjem občinskega komunalnega podjetja Nigrad so si v Športnem centru Pohorje obetali lažje poslovanje do prihoda novega lastnika. Podpisana bi morala biti že konec julija.

Športni center Pohorje je zaradi zadolženosti trenutno v lasti Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB). Da bi ga rešila pred stečajem, pa je mariborska občina izpogajala dogovor o najemu njegove infrastrukture. V imenu občine je ustrezno predpogodbo v začetku julija sklenilo podjetje Nipa, šlo pa naj bi le za začasno rešitev, dokler Športni center Pohorje ne najde novega lastnika.

DUTB je konec julija objavila razpis za odprodajo terjatev celotne skupine v višini 44,9 milijona evrov in bančnega lastniškega deleža v tej družbi. Rok za oddajo nezavezujočih ponudb je 1. september, po izvedbi skrbnega pregleda pa bo zavezujoče ponudbe mogoče oddati do 27. oktobra.

Kot so tedaj za STA povedali na mariborski občini, bo neobvezujočo ponudbo za nakup Športnega centra Pohorje najverjetneje posredovala tudi Nipa, končna odločitev pa bo sprejeta po skrbnem pregledu podjetja.