Slovenija

Grožnje županu Štihcu ali samo predvolilna poteza?

G.T.
26. 8. 2014, 19.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Župan Mestne občine Murska Sobota Anton Štihec je prejel anonimno pismo z grožnjami bližnjim družinskim članom, a je zanimivo to, da je o njem javno spregovoril v občinskem glasilu Soboške novine šele štiri mesece po prejemu oziroma dober mesec pred začetkom predvolilne kampanje.

Mediaspeed

»Anonimko, v kateri je pisalo, da bo smrt doletela mojega najljubšega družinskega člana, če bom še enkrat kandidiral za župana, sem takoj predal policiji, ta pa tožilstvu. Napotili so me na civilno – torej mojo osebno tožbo proti neznani osebi, čeprav sem kot župan tudi funkcionar in mi nekdo grozi v zvezi z mojim delom,« je med drugim pojasnil Štihec, ki je še omenil, da naj bi se nekdo kmalu po prejemu anonimke spravil tudi na njegovega hišnega ljubljenčka. »Pes je zbolel. Pojavile so se težave, ki jih prej ni imel. Začel je urinirati kri, izgubil je precej teže, skratka zdravimo ga s pomočjo veterinarja,« je še dejal župan Štihec.

Župan Mestne občine Murska Sobota Anton Štihec je prejel anonimno pismo z grožnjami bližnjim družinskim članom.

Na tamkajšnji policiji so prijavo pisma s tovrstno vsebino res prejeli konec marca. Predstavnica za odnose z javnostmi na Policijski upravi Murska Sobota Suzana Rauš, sicer policijska inšpektorica II, je včeraj za časopis Svet24 zapisala: »Lahko vam potrdimo, da so policisti PU Murska Sobota konec marca 2014 prejeli prijavo enega izmed županov z območja Pomurja. Policija je zadevo obravnavala in po posvetu z državnim tožilcem zaradi suma kaznivega dejanja grožnje po 135. členu KZ oškodovanca napotila na zasebno tožbo. S primerom smo seznanili tudi državno tožilstvo.«