Slovenija

Gladovno stavko končuje devet kilogramov lažji

T. J. G. / M. R.
3. 6. 2014, 18.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Po več kot mesecu dni vztrajanja pred vladno palačo v Gregorčičevi ulici v Ljubljani bo Silvo Mesojedec predvidoma v četrtek končal gladovno stavko.

Svet24

Novomeščan Silvo Mesojedec pred vlado v Gregorčičevi ulici v Ljubljani vztraja od 29. aprila. Kot je znano, možakar gladovno stavka zaradi nezakonite odpovedi delovnega razmerja v Semenarni Ljubljana, kar je uspel pravnomočno dokazati tudi na sodišču, le uresničitve sodbe nikakor ne more doseči.

Mesojedec je žrtev goljufanja njegovega nekdanjega podjetja Semenarna, ki je prezaposlilo skupino delavcev, da bi prišlo do denarja z razpisa za spodbujanje zaposlovanja in samozaposlovanja, na drugo podjetje – Semfin. Ko je potekel predpisani rok zaposlitve, pa so jih prezaposlili nazaj na prejšnje podjetje. Ker je Mesojedec v tem času zbolel, so se ga znebili oziroma ga krivdno odpustili za stvar, ki se je zgodila, ko je bil na dopustu. A stvari se, kot napoveduje, počasi premikajo v bolj pozitivno smer ...

Gladovno stavko bo predvidoma zaključil v četrtek.

»Semfin, čeprav ga je Semenarna izigrala, se že nekaj časa trudi prepričati Semenarno, da po pogodbi uredi zadevo. Ker pa se Semenarna temu izogiba, smo izpeljali integracijo oziroma mojo zaposlitev po sklepu sodišča v Semfin, torej firmo, ki ne deluje več, niti ni likvidna, vendar bomo zdaj skupaj nastopili proti Semenarni, da izpolni tretji člen pogodbe o prenosu delavcev, saj se je Semenarna obvezala, da prevzame vse obveznosti. Kot je znano, je vso zgodbo vodila Semenarna, Semfin pa je samo podjetje, ki ga je izkoristila,« je za Svet24 povedal Mesojedec.

Kot napoveduje, bo predvidoma v četrtek zaključil gladovno stavko, ob tej priložnosti pa bo opoldne pred vladno palačo sklical tudi tiskovno konferenco: »Med drugim tudi zato, da se zahvalim medijem, ki so spremljali mojo zgodbo. In da spodbudim vse tiste, ki jih izkoriščajo delodajalci, da se borijo do konca.« Kot še pravi, je med gladovno stavko izgubil približno 9 kilogramov. V tem času je užival čaj, nekaj proteinskih napitkov ter vzel nekaj železovih in magnezijevih tablet.