Črna kronika

Zabodel ga je zaradi večerje

Č.K.
3. 6. 2014, 19.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

»Prosim, ne zabodi me,« so bile zadnje besede devetinštiridesetletnika preden se je nanj z nožem spravil enaindvajsetletnik.

Vaščani mesta Korbovo v Srbiji še vedno ne dojamejo krvavega umora, ki je pretresel celotno okolico. Zgodilo se je na dvorišču stanovanjske hiše njegove partnerice Marije Caranović (72), s katero je Borislav (49) živel.

Sosedje znajo povedati, da je tistega usodnega večera Jovica že krepko opit prišel do Borislava in prosil za rakijo. Borislav ga je zavrnil in rekel, naj najprej nekaj poje, saj je Marija ravno kuhala večerjo. Toda želja po alkoholu je bila za Jovico prevelika, o večerji ni želel niti slišati, hotel je rakijo. Med njima se je vnel prepir, Jovica je z mize vzel nož in se zapodil proti Borislavu. Najprej ga je nekajkrat zabodel v prsi, nato mu je prerezal vrat.

Policija je Jovico že prijela in sodišče je odredilo pripor.

»Sliko mojega Borislava, ki prosi za pomoč, imam še vedno pred očmi in nikakor ne morem priti k sebi. Bila sem v hiši, pripravljala sem večerjo, ko sem slišala prepir in Borislava, ki je zavpil: 'Prosim, ne zabodi me.' Ko sem prihitela na dvorišče, je v mlaki krvi ležal moj Borislav. Prosil je za pomoč, nato pa za vedno izdihnil,« je s tresočim glasom in solzami v očeh povedala Marija. Stekla je na ulico in začela klicati na pomoč. Pretreseni sosedje so nato poklicali policijo in reševalce, a za Borislava je bilo prepozno. »Bilo je le še vprašanje časa, kdaj bo Jovica koga ubil, želeli smo mu pomagati, a je zašel s prave poti. Uteho je iskal v alkoholu, večkrat je poskusil narediti samomor. Kolikor vem, je bil tudi na zdravljenju zaradi alkoholizma,« je dejal eden izmed vaščanov.