Slovenija

Marifarm: Še brez opozorilne stavke

G.T.
3. 6. 2014, 17.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Vodstvo družbe zagotovila za pravočasno izplačilo plač delavcem, ki napovedujejo stavko, še ni dalo, a jih je vseeno pozvalo, da stopijo skupaj.

STA

Potem ko so zaposleni v mariborskem farmacevtskem podjetju pred dnevi prejeli manjkajoči del aprilskih plač, je sindikat odpovedal za včeraj napovedano stavko. Glavni razlog za napoved stavke in nezadovoljstvo delavcev pa so bile prav neizplačane plače za april.

 

Zagotovila za pravočasno izplačilo plač delavcem vodstvo za zdaj še ni dalo.

Sindikat je ob napovedi stavke zaprosil tudi za srečanje z vodstvom družbe, kjer so jim na zboru delavcev pojasnili aktivnosti za reševanje nastalega težavnega položaja, ki je posledica napačno zastavljene investicije in večletnega ignoriranja težav preteklih vodstev. »Smo v fazi zaključnih pogajanj z upniki in vsaka negativna sporočila nas, žal, oddaljujejo od zastavljenih ciljev. Raje stopimo skupaj in dokažimo, da za rešitev Marifarma ni potreben čudež, temveč samo priložnost, saj ima podjetje potencial in kadre,« je povedal začasni direktor podjetja Albin Turk. Zagotovila za pravočasno izplačilo plač delavcem vodstvo za zdaj še ni dalo, saj naj bi to bilo mogoče šele po finančnem prestrukturiranju, pa tudi trenutna likvidnostna problematika jim tega ne dopušča. Sicer pa se Marifarm že vrsto let sooča z likvidnostnimi težavami.