Slovenija

Priznanje Artemida letos osmim vodilnim menedžerkam

STA
3. 6. 2014, 09.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Združenje Manager in Planet GV bosta danes popoldne na 13. konferenci Odličnost managerk na Bledu že desetič podelila priznanja Artemida. Priznanje za trajni prispevek k razvoju ženskega menedžmenta bo letos prejelo osem vodilnih menedžerk, kar je največ doslej.

Združenje Manager (simbolna fotografija)

Dobitnice so direktorica piranske občinske uprave Janja Pavšič, predsednica uprave Loterije Slovenije Romana Dernovšek, predsednica uprave Dela Irma Gubanec, direktorica Agencije RS za javnopravne evidence in storitve Mojca Kunšek, generalna direktorica Statističnega urada RS Genovefa Ružič, dekanja Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani Metka Tekavčič, direktorica SŽ - tovorni promet Melita Rozman Dacar in direktorica Mimovrste Lea Benedejčič.

Planet GV in sekcija menedžerk pri Združenju Manager priznanje Artemida že deseto zapored podeljujeta tistim menedžerkam, ki so v preteklem letu prvič zasedle vodilno mesto v srednje veliki ali veliki gospodarski družbi oziroma pomembni negospodarski družbi z več kot 50 zaposlenimi.

Namen priznanja pa je prepoznavati vodilne menedžerke in njihovo vlogo v ustvarjanju dodane vrednosti v podjetju ali organizaciji.

Artemida tako spodbuja ženske, da se odločijo za menedžerske izzive v gospodarstvu in javni upravi ter stopijo na prvo, najodgovornejše mesto v organizaciji, so sporočili organizatorji, ki na današnjem dogodku na IEDC - Poslovni šoli Bled pričakujejo tudi prvo predsednico vlade v zgodovini Slovenije Alenko Bratušek.

Podelitev priznanj Artemida podpira uresničevanje cilja, ki si ga je zastavilo Združenje Manager, in sicer povečati delež menedžerk v vodstvih podjetij na 40 odstotkov do leta 2020. Kot pravi predsednica sekcije menedžerk pri Združenju Manager Sonja Gole, je zastavljeni cilj treba doseči, da bi tudi ženske močneje prispevale k hitrejšemu gospodarskemu in družbenemu preobratu Slovenije.