Kultura

Vojna zvezd: Imperij vrača udarec najbolj popularen film vseh časov

STA/M.J.
3. 6. 2014, 08.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Film Vojna zvezd: Imperij vrača udarec, drugi film v franšizi Georga Lucasa, je glede na podatke ankete filmske revije Empire najbolj priljubljen film vseh časov. Film je med drugim premagal favorite, kot sta Gospodar prstanov in Žrelo, piše britanski časnik The Independent.

Na lestvici s 301 naslovom je več kot 250.000 glasovalcev drugo mesto namenilo Botru, tretje pa Vitezu teme. Prvo peterico sta zaokrožila še Kaznilnica odrešitve in Šund.

Po Lucasovih besedah je izjemna čast, da se je film iz leta 1980, ki ga je režiral Irvin Kershner, uvrstil na prvo mesto, odgovorni urednik revije Empire Mark Dinning pa je bil nad izbiro sodelujočih "navdušen, če že ne presenečen".

"Glede na to, da so vojne zvezd zaradi snemanja sedmega nadaljevanja trenutno kar pogosto na seznamu pogovorov, je to pravzaprav kar pravočasen opomin na moč Vojne zvezd, da pritegne domišljijo filmskih navdušencev po vsem svetu," je dejal.

V sedmem nadaljevanju, ki ga režira J. J. Abrams, bodo ponovno sodelovali igralci originalne zasedbe, med drugim Mark Hamill, Harrison Ford in Carrie Fisher. Na velika platna naj bi film prišel decembra 2015.