Slovenija

Alenka Bratušek spet zavrnjena!

S.R.
2. 6. 2014, 07.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Kot vse kaže, se bodo ustanovni kongresi strank kar vrstili eden za drugim. Kot prva se je po glasove med svoje podpornike podala Alenka Bratušek, ki so ji podporo prišli izrazit tudi nekateri kolegi z levega političnega pola. V naslednjih dneh bo sledilo še nekaj kongresov, vsem strankam pa bo, kot kaže, skupno povezovanje. Tudi za Mira Cerarja?

STA

256 ustanovnih članov se je zbralo na sobotnem kongresu in soglasno potrdilo predsednico vlade Alenko Bratušek za svojo veliko vodjo. V srcih je zavel veter enakopravnosti, solidarnosti in svobodomiselnosti, kar so po besedah Bratuškove temeljne vrednote Zavezništva Alenke Bratušek, za katerega so se odločili, da ga skrajšano zapišejo kot Zavezništvo AB.

So pa nekateri morebitni zavezniki Bratuškove svojo podporo novi stranki prišli izkazat kar na kongres. Med udeleženci ustanovnega kongresa sta bila Igor Šoltes in Darja Radič, ki sta prisostvovala že skrivnostnemu sredinemu sestanku na obrobju Ljubljane, katerega rdeča nit je bila prav pogovor o skupnem sodelovanju. 

Po letih suhoparnosti na politični sceni se nam torej obeta pestra izbira na volitvah. A vprašanje je, ali bo izbira, kolikor bo pestra, tudi dobra in predvsem kakovostna. Med podporniki pa na kongresu nismo videli Mira Cerarja, ki je Bratuškovi dal košarico že v sredo, ko ga kljub povabilu ni bilo na sestanek.

Kaj se dogaja v ozadju, kdo bo koga in kdo bo s kom, si preberite v današnji številki časopisa Svet24!