Črna kronika

Naročil umor Iztoka in Bojana

T.J.G./Dolenjski list
2. 6. 2014, 06.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Alijan Brajdič iz romskega naselja Brezje, ki je trenutno na prestajanju 9-letne zaporne kazni zaradi ropa in umora zlatarja Paplerja (kazenski postopek v Ljubljani je namreč pokazal, da je bil Alijan tisti, ki je za rop zlatarne priskrbel storilca, orožje, Prešerna in Tkalčeca pa pripeljal v Ljubljano in ju po dejanju odpeljal v Novo mesto), je moral pred dnevi znova na novomeško sodišče.

T. J. G./Dolenjski list

Tudi očitki iz tokratne obtožnice so hudi: obtožnica mu očita kaznivo dejanje napeljevanje k umoru. Kot pravi obtožnica, naj bi junija 2010 nagovarjal Nenada Beganoviča Psiha, da bi na hišo oziroma barako Bojana Brajdiča in njegovega sina Iztoka Šajnoviča odvrgel bombo, za plačilo pa naj bi mu Alijan ponujal od 4 do 5 tisoč evrov in nekaj droge.

T. J. G./Dolenjski list

Iz zakaj bi torej Iztok prijavil, da je Alijan naročil umor? »To je rekel iz sovraštva, ker sem bil obremenila priča in je bil obsojen na zaporno kazen. Če bi se meni kdo zameril, ne bi z njim fizično obračunaval, ampak bi zadevo prijavil,« je bil odločen Alijan, ki je še zatrdil, da nikoli v življenju ni bil obsojen zaradi droge in je tudi nikoli ni imel. 

Kaj se je dogajajo in koliko je ponujal na glavo posameznika, si preberite v današnji številiki časopisa Svet24!