Slovenija

Kam se bo sedaj zrinil Gašpar Gašpar Mišič?

STA/M.J.
29. 5. 2014, 17.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Koprski župan Boris Popovič bo nekdanjega poslanca PS, državnega sekretarja in predsednika uprave Luke Koper Gašparja Gašparja Mišiča s 1. junijem kot svetovalca zaposlil v svojem kabinetu, poročajo mediji. Skrbel naj bi za velike projekte, sodeloval naj bi tudi pri reševanju Cimosa.

Arhiv Svet24

Mišič je za STA povedal, da ne more pojasniti nekaj, kar pišejo drugi. Dejal je, da on dejansko neformalno svetuje županu, to, da se je zaposlil, pa pišejo mediji. Na vprašanje, ali torej ni dobil nobene konkretne ponudbe, je odgovoril. "Trenutno ne vem. Veste, kako je, če se nekaj ne zgodi, potem pač ugibajo. Ugibanja pa so lahko takšna ali drugačna," je povedal. Na odziv Mestne občine Koper STA še čaka.

Radio Slovenija pa je objavil izjavo Borisa Popoviča, ki je pred časom rekel, da Gašpar Mišiču ne bo ponudil službe, bi pa ga zelo rad imel ob sebi. Popovič ima sicer že pet svetovalcev, denimo novogoriški ali kranjski župan pa niti enega.

Po poročanju medijev se je Gašpar Mišič tudi že sestal z ministrom za gospodarstvo, ki opravlja tekoče posle, Metodom Dragonjo in se z njim pogovarjal o reševanju Cimosa.

S sporočilom za javnost se je oglasila tudi podpredsednica SLS in koprska občinska svetnica Olga Franca, ki zahteva, naj koprski župan Boris Popovič nemudoma razkrije pogodbo o zaposlitvi Mestne občine Koper z Mišičem. Sama meni, da bi morali imeti prednost brezposelni strokovnjaki, saj se v koprski občini soočajo z veliko brezposelnostjo in vedno več primeri globoke revščine.

"Glede na veliko zadolženost občine in tudi siceršnjo socialno bombo v Kopru, je taka zaposlitev zagotovo negospodarna pa tudi nehigienična in gre za potratno trošenje težko prisluženega davkoplačevalskega denarja," še pravi Franca. Dodala je, da Gašpar Mišič tudi ni nikakršen finančni strokovnjak, ki bi lahko reševal denimo Cimos, in to iz fotelja županovega kabineta.

Prve so o zaposlitvi Gašpar Mišiča pisale Primorske novice.