Slovenija

Delavci Aha Mure dobili odpovedi pogodb o zaposlitvi

STA
29. 5. 2014, 15.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Stečajni upravitelj Aha Mure Stevo Radovanović je danes 1077 delavcem Aha Mure od skupaj 1236 izročil odpovedi pogodb o zaposlitvi. Kot je povedal, je zdaj glede nadaljevanja dela bolj optimističen, medtem pa solastnica Aha Mure Mojca Lukančič vztraja, da bo poplačala dolgove podjetja.

www.aha-mura.si/

Radovanović je povedal, da je vročanje pogodb delavcem potekalo brez posebnosti, sprejeli pa so jih dostojanstveno. Največ so ga spraševali o morebitnem nadaljevanju dela in dokončanju nujnih del, pojasnil pa jim je tudi zakonska določila. Pri tem so sodelovali tudi strokovni delavci zavoda za zaposlovanje, jamstvenega sklada in centra za socialno delo.
Okrožno sodišče je že drugi stečajni postopek Mure začelo 23. maja, potem ko Lukančičeva do izteka roka ni uspela zagotoviti denarja za poravnavo večmilijonskega dolga do Davčne uprave RS.
Delavci Aha Mure v stečaju bodo po prijavi na zavodu za zaposlovanje iz jamstvenega sklada dobili plače, ki niso bile izplačane, nadomestilo za dopust, ki ga niso izkoristili, in odpravnino. Nadomestilo, ki se odmeri od zavarovalne dobe, pa bodo tisti, ki so ga v celoti izkoristili že po prvem stečaju, dobivali le tri mesece.