Slovenija

Naši junaki se iz BIH vračajo domov

U.K.
21. 5. 2014, 11.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Policisti iz Letalske policijske enote, ki so od sobote dalje v Bosni in Hercegovini reševali življenja ljudi, pomagali dostavljati zdravila, hrano in druge nujne potrebščine se danes, 21. maja 2014, vrača domov.

Ministrstvo za notranje zadeve

Pristanek helikopterja je predviden ob 13.30 na vzletno-pristajalni ploščadi Letalske policijske enote na sedežu enote, tj. na naslovu Zgornji Brnik 130p. Pričakala ju bosta namestnika generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar in Karol Turk ter direktor Uprave za policijske specialnosti Robert Sušanj.

Ministrstvo za notranje zadeve


Po tem, ko so včeraj policisti opravili še najnujnejše prevoze, ki jih tamkajšnji prebivalci potrebujejo; prepeljali 36 ljudi in prepeljali 1725 kg tovora (voda, moka), so v večernih urah zaključili še zadnje naloge.
Policijski helikopter AB 212 je namreč namenjen predvsem reševanju, ni pa najbolj primeren za večje transporte, zato so svoje delo, zdaj, ko so bila opravljene najbolj nujne naloge, zaključili.

Ministrstvo za notranje zadeve


Vse od sobote so prepeljali več kot 100 oseb in na ogrožena prizorišča prepeljali preko tri tone zdravil in najbolj nujne opreme.
Zainteresirane medije vabimo, da se udeležijo fototermina ob prihodu posadke LPE.
V petek, 23. maja 2014 ob 10.uri bosta v prostorih Policije na Litorstrojski 54 sprejela tudi minister za notranje zadeve Gregor Virant in generalni direktor policije Stanislav Veniger.