Slovenija

Spregovoril taksist Tomaž, ki mu je 22-letnik prerezal vrat

Robert Marin
7. 5. 2014, 06.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Za Svet24 je spregovoril taksist, ki mu je 22-letni mladenič pretekli petek v ljubljanskih Dravljah s tapetniškim nožem prerezal vrat. Stranko je okoli 17. ure pobral na Ajdovščini in jo odpeljal v smeri Šiške. Med potjo sta kramljala o povsem običajnih rečeh, med drugim o vremenu. Na cilju, Kunaverjevi ulici, pa se je zgodil zločin.

»Kar naenkrat začutim nekaj nenormalno pekočega okoli vratu. Najprej sem pomislil, da me je začel dušiti z žico, a je nisem nikjer otipal. Hotel sem zbežati iz avtomobila, pa nisem mogel, ker sem bil pripet z varnostnim pasom. Končno sem se odpel in začel vpiti na pomoč. Ko sem izstopil iz avta, sem začutil, da sem ves krvav, on pa je stal nasproti mene in me gledal. V tistem trenutku sem pomislil, da je konec! Nakar se možakar obrne in pobegne,« se skoraj usodnega trenutka spominja 47-letni Tomaž, doma iz okolice Polhovega Gradca.

Uradna poročila o dogodku so bila, kot po navadi, sterilna: »Policijska uprava Ljubljana je v petek okoli 17.30 prejela klic občana, ki je na Kunaverjevi ulici našel hudo poškodovanega moškega. Policisti so takoj pričeli z aktivnostmi na kraju samem in širšem območju. Ugotovljeno je bilo, da je osumljeni v taksi vstopil v centru Ljubljane in naročil vožnjo v smeri Šiške. V Kunaverjevi ulici je napadel taksista in pri tem uporabil tapetniški nož, s katerim ga je hudo poškodoval po vratu. Osumljeni je takoj za tem kraj dejanja zapustil. Med ugotavljanjem identitete osumljenega je ta v soboto sam poklical policiste in počakal na mestu, od koder je klical. S kazensko ovadbo je bil priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.«

Govori se, da je napadalec duševni bolnik, interniran v Polju, za prvomajske praznike pa je bil izpuščen domov. Kaj vse se je dogajalo, kako je prišlo do napada, kaj je o storilcu povedal Tomaž in še druge podrobnosti izveste v tiskani izdaji Svet24!