Slovenija

Vse niti ima v rokah Zoran Janković

J.P.
29. 4. 2014, 13.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Premierka je po današnjem srečanju pri predsedniku Pahorju po večdnevnem medijskem molku vendarle stopila pred novinarje. Zavzela se je za predčasne volitve, če se bodo stranke odpovedale iskanju novega mandatarja, je mogoč datum volitev 13.julija, a analitiki tej možnosti ne napovedujejo veliko možnosti.

Črt Kaker

Sestanek predsednice vlade Alenke Bratušek in predsednika republike Boruta Pahorja se je po slabe pol ure končal. Pahor ji je na sestanku med drugim dejal, da se bo odpovedal imenovanju novega mandatarja.

Črt Kaker

Podpiralo naj bi jo 16 ali 17 poslancev.

Ob prihodu naj bi bila premierka videti slabe volje. 

Tako je začela: "Po petku ni več tako kot je bilo, še vedno stojim za besedami, da brez podpore ne vodim vlade. Predčasne volitve so dejstvo in prav je, da ljudje povedo, kdo so tisti, ki naj državo vodijo. Če bi bilo možno, da bi predčasne volitve bile junija, bi takoj odstopila."

Danes je poslala odstopno izjavo iz Pozitivne Slovenije.

Dodala je še: "A ker naši izračuni kažejo, da to ne bo mogoče, se bom sestala z ostalimi koalicijskimi partnerji, s katerimi se bomo dogovorili kako naprej. Pahor se bo odpovedal iskanju novega mandatarja, in če bodo tako storili ostali, sem pripravljena odstopiti takoj." Povedala je še, da naj se ne zganja panika, saj je država likvidna.

Bratuškova je še povedala, da bo sestanek s koalicijo predvidoma ta teden. Danes je poslala odstopno izjavo iz Pozitivne Slovenije. Pojasnila je še, da če se ostale stranke odpovejo iskanju mandatarja do jutri, potem lahko stečejo vsi roki in so 13. julija volitve. Sicer pa ima vse niti sedaj v rokah Zoran Janković, ki lahko predlaga novega mandatarja.