Slovenija

FOTO: Bratuškova že na obisku pri Borutu Pahorju, njena odločitev še ni znana

STA/J.P.
29. 4. 2014, 13.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Premierka bo predvidoma danes sporočila tudi glede svojega odstopa s funkcije, nakar bo jasno, kdaj utegnejo biti predčasne volitve. Ob 13. uri se je sestala s predsednikom republike Borutom Pahorjem. Pozneje naj bi se sestala še s koalicijskimi partnerji. Scenarijev je več, največkrat se omenja odstop premierke "z odlogom".

Črt Kaker

Še danes ali v prihodnjih dneh je pričakovati izstop podpornikov premierke Alenke Bratušek iz poslanske skupine PS in začetek postopkov za ustanovitev nove poslanske skupine. Tako bo tudi jasno, koliko poslancev dejansko podpira Bratuškovo.

Črt Kaker
V kabinetu predsednika DZ so za STA pojasnili, da obvestil o izstopu poslancev za zdaj niso prejeli. Tako je danes pričakovati tudi jasnejšo sliko o predčasnih volitvah, ki so tako rekoč že neizogibne, ostaja pa vprašanje, kdaj bodo. Zato so se že v ponedeljek začele pojavljati špekulacije nekaterih medijev, da naj bi Bratuškova razmišljala o tem, da bi predlagala odstop s 1. septembrom, možna je tudi odločitev o vložitvi zaupnice. Po scenariju "odstopa z odlogom" bi bile predčasne volitve jeseni, kar bi utegnili podpreti tudi koalicijski partnerji. Tudi vodja poslancev PS Jani Möderndorfer je denimo v ponedeljek dejal, da bi šlo razmišljati, da so predčasne volitve - če bodo potrebne - jeseni. Poudaril je tudi pomen politične stabilnosti. 

Več informacij sledi.