Slovenija

Veterinarka Vida spravila v težave Ljudmilo Novak

Simon Rosc
7. 4. 2014, 07.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Če se zdi, da zadnje čase na desnici vlada predvsem razdor med Janševo SDS in NSi Ljudmile Novak, se očitno nekaj zdrah in pranja umazanega perila v javnosti odvija tudi znotraj strank. Nekaj takšnih težav je v preteklih dneh okusila tudi Ljudmila Novak.

Mediaspeed

Križev pot se je za Ljudmilo Novak začel pred meseci, ko se je Nova Slovenija preimenovala in svojemu imenu dodala še krščanski demokrati. Takrat je tudi SDS obudila svojega dolgo spečega zimskega medveda, krščanski forum. Postalo je jasno, da stranki nista več tako povezani in ne delita več istih stališč, kot je bilo to zanju značilno v preteklosti. Odtlej sta se v mnenjih razšli še nekajkrat, najbolj pa nedvomno odmevajo razhajanja glede referenduma o arhivih, zaradi katerega bomo državljani plačali visok račun, vreden kar 3,5 milijona evrov.

Težave z najmočnejšo stranko na desnici niso edine, s katerimi se mora soočati predsednica Novakova. 

A težave z najmočnejšo stranko na desnici niso edine, s katerimi se mora soočati predsednica Novakova. Nekaj sivih las so ji povzročili kar člani lastne stranke. Za punt so se odločili v novomeškem občinskem odboru NSi, katerega vodstvo je podalo odstop. Razlog za to pa je markantna ženska, ki gre tudi sicer v nos tistim, ki na področju veterine šušmarijo po svoje, direktorica veterinarske uprave Vida Čadonič Špelič.

Kaj natančno je sporno pri direktorici veterinarske uprave, si preberite v današnji tiskani izdaji časopisa Svet24, kjer še nadalje razkrivamo razprtije znotraj stranke NSi.