Črna kronika

Motorna žaga se mu je zarila v vrat…

M.J.
6. 4. 2014, 19.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Pri nas je v teh dneh sekanje dreves v polnem razmahu in pogosta je tudi uporaba motorne žage. Sekanje dreves pa se je za nekega (ne) srečnika končalo precej drugače kot si je predstavljal.

Youtube

Podiranje dreves v okolici Pittsburgha in žaganje z motorno žago je pustilo na Jamesu težke poškodbe, saj mu je motorna žaga odskočila in se mu zarila v ramo in vrat. 21-letni James Valentine je bil del ekipe, ki je obrezovala drevesa, ko mu je motorna žaga nenadoma odskočila in ga porezala po vratu in ramenu. In da je bila stvar še bolj grozna, se je to mladeniču zgodila medtem, ko je bil na drevesu, zaradi česar so ga morali kolegi naprej rešiti iz drevesa.

Reševalci so mu odstranili žago, medtem ko so verigo pustili v nesrečnem Valentinu, da bi s tem preprečili prekomerno izgubo krvi, je dejala Christne Toevs, kirurginja, ki je vodila operacijski poseg na njemu.

''Bil je zelo vznemirjen, ni pa mu grozila smrt. Ni izgubil nadzora, ni nekontrolirano jokal, pravzaprav je bil zelo miren,'' je dejala Toevs iz bolnišnice Allegheny v Pittsburghu.

Ko je nesrečni Valentine prišel v bolnico je bil še pri zavesti in je lahko govoril, več od svojega imena pa ni mogel povedati. Na srečo je veriga motorne žage zgrešila glavno vratno arterijo, večina škode pa je bila narejene na njegovi ramenski mišici.

Zdravniki napovedujejo, da si bo popolnoma opomogel.