Slovenija

Poglejte, kdo bo okupiral Planico!

T.P.
19. 3. 2014, 12.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Začetek koledarske pomladi bodo na zaključku sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici znova zaznamovali otroci. Zavarovalnica Triglav bo tudi letos v dolino pod Poncami s približno 60 avtobusi pripeljala več kot 3000 mladih navijačev iz vse Slovenije in jim omogočila ogled največjega slovenskega športnega praznika. Prav na mestu, kjer se je pred osmimi desetletji začela planiška zgodba, bodo v okviru akcije Triglav generacije v Planici otroci stiskali pesti za naše orle in preživeli športno-zabavni dan v naravi.

Krstna tekma svetovnega pokala na obnovljeni Bloudkovi skakalnici, na kateri se bodo predstavili najboljši skakalci sveta, bo na najlepši način zaznamovala jubilejno 80-letnico skokov v Planici. Eno najlepših planiških podob prav gotovo pričara več kot tri tisoč glava množica otrok, ki bo tudi letos navijala za naše športnike s Petrom Prevcem na čelu. Četrtek, ko bodo v Planici na sporedu poskusni seriji in kvalifikacije, bo znova dan mladostnega adrenalina, druženja v neokrnjeni naravi in dan brez alkohola.

Zavarovalnica Triglav, dolgoletni partner Smučarske zveze Slovenije, ki je že 45 let zvesta Planici in tudi zlati sponzor Planice 2014, bo že več kot tridesetič tradicionalno v dolino pod Poncami pripeljala otroke in njihove spremljevalce, sedem skupin otrok s posebnimi potrebami ter devet velikih družin iz vseh koncev Slovenije ter jim omogočila ogled finala svetovnega pokala v smučarskih skokih. Letos bo za zabavo otrok poskrbela pevka Alya, na oder in med obiskovalce pa se bo odpravila tudi priljubljena maskota Zavarovalnice Triglav Kuža Pazi.

V Zavarovalnici Triglav ocenjujejo, da so v več kot 30 letih v Planico pripeljali že skoraj 80.000 oseb. Utrinki z lanskoletne akcije Triglav generacije v Planici so na voljo na povezavi Triglav generacije v Planici  na fotografijah, ki jih objavljamo.

Namen tega projekta je otrokom iz vseh socialnih okolij nuditi možnost doživetja vrhunskega športnega tekmovanja v neokrnjeni naravi, jih spodbujati in navdušiti za zdrav način življenja.