Slovenija

Ukradel 200 kozarcev paprike in 2000 pločevink tune

M. R.
17. 3. 2014, 19.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, premetenih in neumnih, morda na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Dolenjski list

POUDARK OB NASLOVU / Top flop tedna

10

V Lomanošah je neznanec prerezal žičnato ograjo in z dvorišča stanovanjske hiše ukradel tlakovce ter cvetlična korita.

9

Na območju Podsrede so policisti obravnavali tatvino gotovine. Trije neznanci so pozvonili pri starejši občanki in jo prosili za vodo, ki naj bi jo nujno potrebovali za avtomobil. Medtem ko sta jo dva zamotila, je tretji iz stanovanjskih prostorov ukradel nekaj gotovine in hranilno knjižico. 

8

Novomeški policisti so obravnavali vlom v leseno brunarico. Lastnik, oškodovan za približno 1000 evrov, pogreša dve kosilnici.

7

Šempetrski policisti so v Biljah obravnavali tatvino približno 50 sadik različnih dreves. Neznanec jih je ukradel iz rastlinjaka, lastniku pa povzročil za približno 700 evrov škode.

6

Iz stanovanjske hiše v Trebnjem je tat odtujil prehrambne izdelke in več steklenic vina. Policisti so 49-letnega osumljenca prijeli, ukradene predmete pa vrnili oškodovancu. Sledi kazenska ovadba zaradi tatvine.

5

V Lokrovcu je neznani storilec vlomil v prostore športnega društva. Ukradel je LCD-televizor, prenosni in hišni računalnik, kovinsko blagajno, v kateri je bila večja vsota gotovine, ter več teniških loparjev. 

4

Policisti v Dobovi so na tovornem vlaku, ki je pripeljal iz Romunije, namenjen pa je bil v Italijo, odkrili 21 tujcev, skritih med pšenico. Nameravali so se izogniti mejni kontroli. Med ilegalci so bili tudi štirje mladoletniki. Policisti so tujce pridržali in jih po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

3

V okolici Šentjerneja je neznanec vlomil v objekt ob stanovanjski hiši in odtujil kovinsko posodo s 40 litri vina.

2

Brežiški cariniki so na Obrežju ustavili in pregledali hrvaški avtobus, v katerem so našli osebno prtljago z dvema pištolama, skritima v kruhu, ter dobrim kilogramom marihuane. Prtljaga je pripadala 31-letnemu državljanu BiH. Sledi kazenska ovadba.

1

V Mozirju je neznani storilec iz parkiranega tovornega vozila ukradel več kot 200 kozarcev vložene paprike in okoli 2000 pločevink tunine. Lastniku je s poškodovanjem vozila in tatvino povzročil za okoli 5000 evrov škode.