Črna kronika

3-letnik umrl v Ikei zaradi zadušitve s hot dogom

N.J.
17. 3. 2014, 17.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Komaj 3-letni deček je jedel hot dog, a se mu je košček hrenovke zataknil v sapniku in deček se je začel dušiti. Mamica mu je želela pomagati, a je stanje še poslabšala.

leggo.it

Ko je skušala iz njegovih ust potegniti košček hrenovke, je namreč to potisnila še globje v sapnik. Poklicali so reševalce, a ko so ti prišli, je bilo že prepozno. Dečka so intubirali, a so bili njegovi možgani že predolgo brez kisika. Mali Francesco se je od četrtka boril za življenje, danes pa tragično preminil.

Njegova mama Alessia je dejala, da bi v tako velikih trgovskih središčih in trgovinah, kot je Ikea, morali imeti vsaj nujno pomoč. "Jaz sem bila popolnoma panična, kričala sem na ves glas in sploh nisem bila zmožna pomagati." Kot pravi, je reševalna ekipa rabila precej časa, da je prišla na kraj dogodka, v tem času pa je bil malček brez kisika in grozljive posledice so bile neizogibne.

Do tragedije je sicer prišlo v Ikei v Rimu. Starši dečka so se odločili darovati njegove organe in s tem bodo morda rešili življenje kateremu drugemu malčku.