Slovenija

Kako so praznovali slovenski politiki?

PR
2. 1. 2014, 21.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Nekateri slovenski politiki svoje zasebnosti ne skrivajo več. V zadnjem času preseneča prvak stranke SDS, Janez Janša, ki družinske trenutke z javnostjo pogosto deli kar na družbenih omrežjih.

Facebook, Twitter

Če je bilo treba na prve fotografije Janševega sina Črtomirja in intervju z Janševo ženo Urško Bačovnik Janša čakati precej časa, je prvak največje opozicijske stranke presenetil, ko je fotografijo sina Jakoba objavil kar na družbenih omrežjih Facebook in Twitter. Tudi trenutke silvestrskega praznovanja z družino je Janša delil z javnostjo.

Na eni od fotografij pestuje najmlajšega sina Jakoba, ob mamici Urški pa se smeji starejši Črtomir. Družina se je fotografirala ob jaslicah in družinskem božičnem drevescu, za katero pa so nekateri v šali pripomnili, da bi potrebovalo malo več življenja. Sicer pa je Janša ob fotografijah na svojem facebooku zapisal tudi voščilo: »Naj bo leto 2014, ki je pred nami, dobro in prijazno ter čim bolj takšno, kakršnega si bomo sami naredili. Naj bo dobro za vse vas, naj bo dobro za Slovenijo.« Aktualnemu ministru za obrambo Romanu Jakiču praznovanja očitno niso pokvarile niti nedavne hišne preiskave, saj je za družinsko mizo praznoval tudi včeraj. Ob fotografiji, ki jo je delil na spletu, pa je zapisal: »Miza, pripravljena za napad na sarme, in pogled na tradicionalni dunajski koncert ... Skoki pa iz kavča.«

Premierka Alenka Bratušek novoletnih družinskih trenutkov ni delila z javnostjo, je pa že ob božiču pokazala svojo novoletno jelko. Predsednik republike Borut Pahor pa je včeraj obiskal postojnsko porodnišnico. Tako je s šopkom rož presenetil mamico, ki je povila prvega Slovenca v letu 2014, Etjana. Razveselil je tudi osebje postojnske porodnišnice, ki je včerajšnji dan preživelo delovno. Skratka, prvi dan novega leta je na slovenskem političnem parketu minil dokaj mirno in brez prerekanja. In če bi res držal rek o tem, da se celo leto pozna po 1. januarju, bi bilo življenje v Sloveniji letos lepše.