Slovenija

Še zadnjič letos v šolske klopi pred počitnicami

STA/M.J.
24. 12. 2013, 10.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Učenci in dijaki bodo danes še zadnjič letos sedli v šolske klopi pred novoletnimi počitnicami. Znova se bodo k pouku vrnili v četrtek, 2. januarja. Mladim je minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo v poslanici zaželel brezskrbne, vesele in sproščene počitnice.

Thinkstock

Šole naj bi danes s proslavo obeležile tudi dan samostojnosti in enotnosti, ki ga kot državni praznik praznujemo 26. decembra.

Sicer pa bo za več kot 240.000 osnovnošolcev in dijakov teden počitnic priložnost za preživljanje več časa v družinskem krogu.

Minister Pikalo je ob tej priložnosti v poslanici izrazil tudi upanje, da bo zima poskrbela tudi za kaj snega, zato da bodo šolarji in tudi ostali lahko užili zimske radosti. "V novem letu pa vsem želim, da bi bili zdravi, zvedavi in hkrati polni mladostne energije," je med drugim zapisal minister.

Šolsko leto se je sicer začelo 2. septembra, ko je v šolske klopi sedlo 163.914 osnovnošolcev in 77.283 dijakov.

Osnovnošolci in srednješolci so si letos sicer prvi oddih privoščili že konec oktobra oziroma v začetku novembra, v času tako imenovanih krompirjevih počitnic. Pred koncem šolskega leta pa jih čakajo še enotedenske zimske počitnice, ki bodo tudi letos v dveh delih v drugi polovici februarja, in prvomajske počitnice.