Vreme

Predbožični večer bo deževen

STA/M.J.
24. 12. 2013, 09.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Danes bo v zahodni polovici države oblačno z občasnim rahlim dežjem, drugod bo delno jasno, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Krepil se bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 13 stopinj Celzija.

Reuters

Jutri bo oblačno, sprva na vzhodu še delno jasno. Padavine se bodo v zahodni Sloveniji krepile in se širile tudi nad osrednje kraje. Meja sneženja bo na nadmorski višini med 1200 in 1500 metrov. Ob morju bo pihal jugo, drugod okrepljen južni do jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo v večjem delu Slovenije od 4 do 10, najvišje dnevne od 6 do 12, ob morju okoli 14 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V krajih zahodno in južno od nas bo prevladovalo oblačno vreme, ponekod v sosednjih krajih Italije ter v Istri in Gorskem Kotarju bo občasno rahlo deževalo ali rosilo. V krajih vzhodno in severno od nas bo danes še delno jasno. Jutri se bodo padavine v krajih zahodno od nas okrepile in razširile tudi nad južno Avstrijo. Ob severnem Jadranu bo pihal jugo, drugod jugozahodni veter.

Vremenska slika: Nad severno, srednjo in zahodno Evropo je obsežno in globoko območje nizkega zračnega tlaka. Od jugozahoda doteka k nam topel in vlažen zrak.

Obeti: Do četrtka zjutraj bodo padavine zajele vso državo. V četrtek bo oblačno in deževno. Meja sneženja se bo popoldne v severni Sloveniji spustila do okoli 800 metrov nad morjem. Ob morju bo še pihal jugo. V petek zjutraj bodo padavine povsod ponehale, čez dan se bo predvsem na zahodu delno zjasnilo.

Opozorilo: V torek popoldne bo začel pihati okrepljen jugozahodni veter, ki bo v višjih legah in tudi ponekod po nižinah severovzhodne Slovenije do noči na četrtek v sunkih lahko presegal hitrost 70 kilometrov na uro. Ob morju bo v sredo pihal okrepljen jugo.

Napoved vpliva vremena na počutje: V torek se bo vremenska obremenitev postopoma krepila. Z vremenom povezane težave bodo vse pogostejše, krepili se bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Moteno bo spanje v noči na sredo. Priporočajo večjo previdnost.