Slovenija

Vzrok požara v ljubljanskem bloku še ni znan

S.R.
23. 12. 2013, 12.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

V Ljubljani na Prušnikovi ulici je zagorelo zgornje nadstropje bloka. Na kraju dogodka so gasilci in policija. Vinko Stojnšek iz PU Ljubljana nam je pojasnil, da so bili o požaru obveščeni ob 9.45.

Črt Kaker

Evakuirali naj bi celoten stanovanjski blok. Nekaterim izmed stanovalcev so morali pomagati s kisikovimi maskami. Nikogar pa ni bilo potrebno odpeljati z reševalnim vozilom. Stanovanje v katerem je gorelo je popolnoma uničeno, kot kaže pa je bil požar omejen na eno stanovanje in se zaradi hitrega posredovanja gasilcev ni razširil na druga. 

Črt Kaker

Eden od očividcev je povedal, da je iz sosednjega bloka opazil ogenj in za tem s prijatelji takoj stekel na kraj požara, kjer je opazil očeta in otroka, ki sta že bežala iz bloka. Na kraj so bili napoteni policisti in gasilci, ki so požar pogasili. Po do sedanjih ugotovitvah je znano, da je zagorelo v enem izmed stanovanj več stanovanjske zgradbe. Zaradi požara so bili evuikrani stanovalci (okoli 30 oseb). Nihče izmed njih ni bil telesno poškodovan. Zaradi vdihavanja dima sta bila na kraju deležna zdravniške pomoči policista, ki sta pomagala pri evakuiranju (nista bila odpeljana v KC Ljubljana). Ogled kraja požara se nadaljujejo prav tako zbiranje obvestil glede vzroka. Po nestrokovni oceni je nastalao za nekaj desettisoč evrov materialne škode.

Črt Kaker