Slovenija

Izredna seja zaradi bančne luknje

STA/M.J.
18. 12. 2013, 10.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

DZ se bo v petek ob 10. uri sestal na izredni seji na temo odgovornosti za bančno luknjo, se je danes dogovoril kolegij predsednika DZ. Sejo je zahtevala poslanska skupina SDS, ki pričakuje pojasnila premierke Alenke Bratušek in finančnega ministra Uroša Čuferja tudi v zvezi s sanacijo bančnega sektorja.

Facebook

Kolegij je predvidel, da se bo seja DZ končala najkasneje do 16. ure. Ob tem je bil opozicijski del kolegija presenečen nad predlogom vlade, da se ji skrajša čas, ki ga bo imela na razpolago za predstavitev mnenja in razpravo. Po mnenju Romane Tomc (SDS) si je zaradi takšnega predloga težko obetati, da bo vlada postregla z dovolj podrobnimi pojasnili.

Tomčeva je opozorila, da tako opozicija kot tudi strokovna javnost zaenkrat še vedno ostaja brez odgovorov na številna vprašanja v zvezi z odgovornostjo za bančno luknjo in sanacijo bančnega sektorja. Ob tem je izrazila pričakovanje, da se bo premierka udeležila vsaj seje DZ, če že ne seje matičnega odbora. Čuferja pa SDS pričakuje tako na seji odbora kot seji DZ.

Renata Brunskole (PS) pa je izrazila prepričanje, da bodo vladni predstavniki na seji DZ kljub krajšemu času za predstavitev mnenja in razpravo odgovorili na vsa vprašanja. Po njenih besedah bo nenazadnje dovolj časa za razpravo tudi na seji odbora. Njen koalicijski kolega Franc Jurša (DeSUS) pa je izrazil pričakovanje, da se bo seje DZ udeležil vsaj Čufer, če že ne premierka.

Kolegij predsednika DZ se je tudi strinjal s plačilom članarine v Interparlamentarni uniji za fiskalno leto 2014 v višini 32.170 evrov, kar je manj kot za leto 2013.