Črna kronika

Strelski pohod v bolnišnici!

N.J.
18. 12. 2013, 10.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

V bolnišnici v Renu je zavladala panika, ko so zaslišali strele v notranjosti stavbe. Nekateri so se zaklenili v pisarne, medtem pa je policija že obkolila stavbo, vanjo pa poslala specialno enoto. Strelec je ustrelil in ubil eno osebo ter ranil še dve drugi osebi, ki sta v kritičnem stanju. Nato je sodil še sebi.

zajem zaslonske slike CNN

Moški strelec in žrtev so našli v tretjem nadstropju, prav ako v tretjem nadstropju pa so našli še ranjeni osebi. "Ne morem trditi, ali je bil kdo tarča ali ne, ampak mislim, da ni šlo za naključno streljanje," je za medije povedal vodja policijske postaje Reno Tom Robinson. "Pridobiti moramo več informacij, da bomo lahko sestavili celotno zgodbo," je še dodal.

Ena izmed prič, Vita Ozoude, ki je v bolnišnico pripeljala svojega 3-letnega otroka, je dejala, da strelec ni bil videti vznemirjen, a da jo je opozoril. »Bolje, da zapustite stavbo,« naj bi ji rekel. Ena izmed zaposlenih, Kat Raco, ki je bila v času streljanja v drugem nadstropju stavbe, je za medije povedala, da je slišala dva poka, nato pa tek. Sprva je mislila, da je nekomu nekaj težkega padlo na tla, a kar je slišala, so bili streli. Strelec, ki je bil v tretjem nadstropju, je namreč streljal na oddelku za nevrologijo. Policija se je odzvala hitro in mirno, poročajo ameriški mediji. Ukazali so zaprtje vrat bolnišnične stavbe in naj nikogar ne spustijo v zgradbo. Približno 10 minut kasneje so evakuirali vse iz drugega nadstropja.

 

 

Ko je prišlo do streljanja, je bilo v stavbi okoli 100 ljudi.

Ob 14.05 po lokalnem času je policija prejela obvestilo o streljanju, 3 do 5 minut kasneje pa naj bi že sistematično pregledovali vse prostore. Policija sicer še ni sporočila ne imen žrtev in ne strelca, da ne bi ogrozila preiskave.

 

To ni prvo streljanje v bolnišnični ustanovi v ZDA. Prejšnji mesec je prišlo do streljanja v bolnišnici v Wisconsinu, kjer je policija, ki je dobila obvestilo, a se tam nahaja oborožen moški, tega s strelom ranila na oddelku za intenzivno nego novorojenčkov v pediatrični bolnišnici.