Slovenija

Prijeli 36-letnega roparja več trgovin

STA
11. 12. 2013, 08.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Koprski kriminalisti so po sledi obvestila italijanskih kolegov odkrili roparja, ki je minuli četrtek oropal prodajalno v Miljah pri Trstu in iz prodajalne ukradel več steklenic z alkoholno pijačo ter fizično obračunal z varnostnikom prodajalne. Pridržali so dva Koprčana, stara 36 in 38 let, so sporočili s Policijski upravi (PU) Koper.

Arhiv Svet24
Osumljeni bo do sojenja ždel v priporu.

Še na dan ropa so koprski policisti prišli na sled Koprčanoma, ju prijeli ter pridržali. V postopku zbiranja obvestil so ugotovili, da je imel glavno vlogo pri kaznivem dejanju 36-letnik, za 38-letnika pa so po končanem postopku zbiranja obvestil ugotovili, da pri kaznivem dejanju ni sodeloval, zato so ga izpustili na prostost.

36-letnega Koprčana so policisti v nadaljevanju postopka osumili, da je storil še štiri kazniva dejanja tatvin, in sicer v zadnjih dveh mesecih v prodajalnah po Kopru. Po končanem policijskem postopku so ga s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku v Kopru, ki je zanj odredil pripor, so še zapisali na PU Koper.