Vreme

V zahodni Sloveniji bo pretežno jasno, drugod oblačno

STA/M.J.
11. 12. 2013, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Danes bo v zahodni Sloveniji in v višjih legah pretežno jasno, drugod bo prevladovalo oblačno vreme. Nizka oblačnost sega do okoli 1500 metrov nadmorske višine, a se bo čez dan spuščala in ponekod trgala. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 7, na Primorskem do 13 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Thinkstock

Jutri bo pretežno jasno. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla, ki se lahko ponekod zadrži večino dneva. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 3, najvišje dnevne v krajih z dolgotrajno meglo okoli 3, drugod od 5 do 9, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V krajih vzhodno in severno od nas bo danes nizka oblačnost, drugod bo pretežno jasno. Megleno bo tudi ponekod v Padski nižini.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je obsežno območje visokega zračnega tlaka. Atlantski frontalni valovi se proti vzhodu pomikajo prek severne Evrope. V spodnjih plasteh ozračja priteka nad naše kraje od jugovzhoda vlažen zrak.

Obeti: V petek in soboto bo precej jasno. Po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla, ki se bo lahko ponekod zadržala večino dneva. V višjih legah bo razmeroma toplo.

Napoved vpliva vremena na počutje: Danes bo vpliv vremena na počutje in razpoloženje ljudi ugoden, le v krajih z dolgotrajnejšo nizko oblačnostjo bodo vremensko občutljivi imeli manjše vremensko pogojene težave.