Slovenija

Murska Sobota bo dobila urgenco

G. T.
8. 12. 2013, 10.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Državna revizijska komisija je zavrnila revizijski zahtevek Cestnega podjetja Murska Sobota na odločitev ministrstva za zdravje, da za gradnjo Urgentnega centra v Murski Soboti izbere podjetje Gradia, kar pomeni, da je odločitev ministrstva o izboru postala pravnomočna.

SB Murska Sobota

V sporočilu za javnost so na ministrstvu so zapisali, se bo gradnja urgentnega centra začela v kratkem.

Vrednost celotnega projekta je 6,3 milijona evrov z davkom na dodano vrednost, od česar bo 3,7 milijona evrov prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj.

Center bo imel 1429 kvadratnih metrov površine, pri čemer bo šlo deloma za rekonstrukcijo obstoječega objekta, v večji meri pa za prizidek, ki bo zgrajen v treh etažah. Ministrstvo je javno naročilo za izgradnjo centra ter dobavo medicinske in nemedicinske opreme zanj objavilo maja letos, ponudbe pa so odpirali julija.

Oddali so jih Gradia (bila je najcenejša), Cestno podjetje Murska Sobota in Mollier. Avgusta je ministrstvo odločilo, da bo posel dobila Gradia, nakar je Cestno podjetje Murska Sobota vložilo revizijski zahtevek, ki pa ga je revizijska komisija zdaj zavrnila.

Sicer pa je Splošna bolnišnica Murska Sobota s sedežem v Rakučanu (na posnetku) osrednja zdravstvena institucija v severovzhodnem delu Slovenije, saj skrbijo za zdravstveno oskrbo prebivalstva vzhodno in zahodno od reke Mure. Kot je mogoče razbrati na spletni strani bolnišnice, so jo odprli 15. novembra 1893, ko je imela 4 bolniške sobe s 24 posteljami.