Vreme

Zmerno do pretežno oblačno bo

STA / J. P.
8. 12. 2013, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Danes bo zmerno do pretežno oblačno, v pasu med Julijci in Belo Krajino pa bo občasno lahko manj oblakov. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem do 11 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri bo v večjem delu Slovenije pretežno oblačno, ob morju lahko dopoldne tudi megleno. Čez dan bo predvsem na Notranjskem in v vzhodnih krajih prehodno zapihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 0, na Primorskem in deloma na Notranjskem od 0 do 5, najvišje dnevne pa od 3 do 8, na Primorskem in ponekod v jugovzhodnih krajih do okoli 10 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo predvsem v krajih vzhodno in severno od nas zmerno do pretežno oblačno, drugod pa nekoliko več jasnine. Jutri bo zmerno do pretežno oblačno.

Vremenska slika: Nad zahodno, srednjo in južno Evropo je obsežno območje visokega zračnega tlaka. Nad naše kraje doteka nekoliko bolj vlažen zrak.

Obeti: V torek in sredo bo manj oblačnosti, bolj oblačno bo ostalo v vzhodni Sloveniji. Po nekaterih nižinah bo predvsem v torek zjutraj in del dopoldneva megla.

Napoved vpliva vremena na počutje: Danes bo vpliv vremena na počutje in razpoloženje ljudi ugoden in ob sončnem vremenu spodbuden.