Svet

Zavarovalnica bo v treh letih odpustila 4000 delavcev

STA / J. P.
8. 12. 2013, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Ena največjih nizozemskih zavarovalnic, družba Achmea, je danes napovedala, da bo v prihodnjih treh letih število zaposlenih znižala za 4000. Kot glavni razlog za to so v zavarovalnici navedli preusmeritev uporabnikov na opravljanje storitev na spletu, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Facebook

"Naših osem milijonov strank vse pogosteje uporablja splet, zato želijo imeti možnost, da tudi zavarovalniške storitve urejajo na ta način," je v sporočilu za javnost zapisal predsednik izvršnega odbora nizozemske zavarovalnice Willem van Duin. Zavarovalnica ima okoli 19.000 zaposlenih.

Skupina je leta 2009 že odpustila 2500 zaposlenih, kot so poudarili v zavarovalnici, pa se zahteve in potrebe strank še naprej in hitro spreminjajo. V zadnjih letih zato veliko vlagajo v storitve na spletu.


Achmea je sicer prisotna tudi v Bolgariji, na Irskem in v Grčiji, vendar bodo po besedah tiskovnega predstavnika podjetja Berta Rensena zaenkrat odpuščali le na Nizozemskem.

"Družba se spreminja vse hitreje, kar povečuje pritisk tudi na zdajšnje metode dela," so zapisali v zavarovalnici, ki ima zaradi krize občutno nižje prihodke.

V zadnjih letih se vse manj zavarovancev odloča za sklenitev dodatnega zavarovanja, številni so tudi dvignili svoje prihranke, kar je povzročilo padec cen zavarovalniških storitev.

Zavarovalniško hišo Achema so leta 1811 ustanovili nizozemski kmetje, pri njej pa je, kot piše na njeni spletni strani, sklenjena polovica nizozemskih zavarovalniških polic.

Skupina je najbolj aktivna na področju zdravstvenega zavarovanja in zavarovanja premoženja, v lasti pa ima več znamk, kot so Interpolis, Agis, FBTO in Avero Achmea, je še poročala AFP.