Črna kronika

Janković malce pred napadom zvedel zanj

Petra Rupnik
7. 12. 2013, 21.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Ljubljanski župan Zoran Janković se je včeraj odzval na četrtkov napad s solzivcem. Med drugim je povedal, da ga je nekdo tik pred napadom posvaril.

Mediaspeed

Ljubljanski župan Zoran Janković je četrtkov incident, ko ga je eden od protestnikov v podporo protikorupcijski komisiji sredi Miklavževega sprevoda poškropil s solzivcem, označil za strahopetno in neodgovorno dejanje. Pojasnil je, da je malo pred dogodkom v naročju držal otroka, s katerim se je fotografiral. Nato je vstal, eden od protestnikov, ki so bili v bližini, pa ga je povprašal, kaj meni o Komisiji za preprečevanje korupcije. Kot je pojasnil Janković, mu je odgovoril, da komisijo potrebujemo in da mu je žal za odstop senata.

STA Foto

V tistem trenutku naj bi mu nekdo rekel, da je bolje, da se umakne s prizorišča protestov. Hip zatem ga je nekdo drug poškropil s solzivcem. Od takrat naprej ni več videl. Kot je povedal, ima po napadu delno poškodovano roženico. »Nikomur ne privoščim občutiti solzivca,« je dodal in povedal, da je imel tudi v ustih čuden okus, po bencinu, paprikah in popru. Napadalca Janković sicer ne bo ovadil, ga pa poziva na kavo. Sicer pa je Zoran Janković za četrtkov napad s solzivcem okrivil tudi člana Komisije za preprečevanje korupcije Roka Praprotnika.

Ta naj bi v oddaji na eni od slovenskih televizij pozval k njegovemu linču. Janković bo Praprotnika zato pozval na sodišče. Na celotno zadevo se je sicer odzval tudi Praprotnik, ki je Jankovićeve navedbe zanikal. "Kdorkoli je gledal oddajo Odkrito na TV Slovenija, ve, da česa takšnega nisem nikoli izjavil. Sem pa izpostavil, da se očitno krogu Zorana Jankovića ne zdi problematično to, da je župan na svoj osebni račun prejel denar, ki izvira od Grepa. Žalostno pa je, da Janković ta žalosten napad nase izkorišča za udrihanje po Komisiji za preprečevanje korupcije," je pojasnil Praprotnik.